Onze rallywagen

De auto is van het bouwjaar 1989. Na een jaar is de auto bij Wiechers sport in Duitsland omgebouwd naar een rally auto. Als voorbeeld heeft de fabrieks Abarth Lancia Integrale Evoluzione gediend. Er zijn veel originele Abarth delen gebruikt, maar ook diverse onderdelen zijn nagemaakt.

  • Lancia Delta HF Integrale Evoluzione Evo I
  • 2.0 turbo 4wd
  • 285 pk
  • opgebouwd als Groep A

Verder wordt er wekelijks aan de auto gewerkt. En telkens worden verbeteringen doorgevoerd. De laatste jaren zijn er een nieuwe Groep A radiator ingebouwd en zijn we overgestapt op een hedendaags type computer. De computer was nog van 1989, een magneti marelli. Maar met de mogelijkheden van een hedendaagse computer kunnen we wel stellen dat we enorme stappen vooruit hebben gemaakt. De Delta is veel beter af te stellen, loopt veel beter en pakt echt stukken beter op. 

De sportieve achtergrond van het merk Lancia
De sportieve versie van de eerste generatie Lancia Delta (de Lancia Delta (Groep A)) werd met succes ingezet in het Wereldkampioenschap Rally. Lancia greep zes keer achtereenvolgend naar de titel bij de constructeurs (1987 tot en met 1992) en drie keer bij de rijders (1988, 1989 en 1991).

Sponsoren

Club van € 100

Klik hier voor de deelnemers